Ai o afacere? Vezi cât costă să fii online și de ce

Ai o afacere? Vezi cât costă să fii online și de ce

Dacă ai o afacere și vrei să o promovezi și în online, e bine să știi că nu vei reuși mare lucru doar cu o pagină de Facebook pe care să nu o întreții și fără nicio investiție. De fapt, astăzi nu poți face nimic dacă nu ești online, așa că este vital să fii prezent constant și să ai o strategie de promovare bine pusă la punct.

Ei bine, trebuie să știi că Facebook costă, iar pentru a ne face o scurtă idee despre ce este vorba, bloggerul Andrei Cismaru a făcut o listă cu câteva lucruri de care trebuie neapărat să ții cont. Dacă vrei să folosești Facebook-ul pentru altceva decât pentru profilul personal și chating, te costă. Mesajele tale de pe pagină sunt afișate organic (adică gratuit) pe baza unui algoritm, care algoritm afișează organic mesajul tău la doar vreo 6% din oamenii care ți-au dat like.

Pentru restul există ad-uri, adică reclame, în care trebuie să bagi bani, iar în funcție de obiectivele setate, bugetul poate fi mai mare sau mai mic. De exemplu, un like poate costa 0,6 lei, după cum și Andrei Cismaru a scris în articolul său.


Ideea că “e ieftin” sau “gratis” pe internet a început să pice de mult, de câțiva ani. Astăzi, iată cam care au fi costurile:

  • te costă banii pe care îi bagi în facebook/google
  • te costă un om care să le facă profi pe cele de mai sus
  • te costă un site/blog bine făcut
  • te costă o persoană care să îți facă o strategie
  • te costă un fotograf
  • te costă un pic de PR.

Și toate astea de mai sus pentru a exista cum trebuie pe net și a avea o prezență decentă online.

Cât? Cât trebuie. Nu milioane, nu sute de mii. Dar un pic de efort e necesar.

De ce? Pentru că facebook și google sunt niște instrumente care te ajută să atingi potențiali clienți. Și e normal să coste, e un serviciu. Și ai avantajul transparenței totale, pentru că în online totul e măsurabil.

Vezi cum poti avea cele mai bune bannere online pentru Social Media >

Articol preluat de pe andreicismaru.ro.

Sursa foto: aici.

A Political Science graduate with an authentic interest in communication, data analysis and the digital industry.